Un video excelent despre schimbările climatice. Și un Schwarzenegger cu… cojones

schimbari-climatice-arnold-schwarzenegger---ecoprofit

Sunt deja decenii de când lumea dezbate dacă poluarea provocată de activitatea industrială a omului e sau nu răspunzătoare pentru încălzirea globală și schimbările climatice. Iar la COP21 Paris 2015 așteptăm să vedem ce măsuri vor lua națiunile lumii pentru combaterea poluării.

Ei bine, toate lucrurile esențiale despre acest subiect sunt rezumate cum nu se poate mai bine într-un video succint, realizat de Daily Motion:

Dacă tot nu v-a pus pe gânduri ceea ce ați văzut mai sus, probabil că o va face recentul mesaj de pe facebook al lui Terminator – adică al actorului Arnold Schwarzenegger. Un mesaj cu un titlu… ”fără perdea”, ca să zic așa, pe care l-aș putea traduce prin ”Nu-mi pasă câtuși de puțin dacă suntem de acord în privința schimbărilor climatice”.

Și voi spicui o chestie care mi-a atras atenția, deoarece se potrivește exact cu logica mea, dar e și de efect, deoarece împrumută stilul din Matrix:

Aveți două uși. Prima ușă dă într-o cameră închisă ermetic, în care se găsește o mașină cu motor convențional. A doua ușă dă într-o cameră similară, dar în care se găsește o mașină electrică. Motoarele ambelor mașini funcționează la capacitate maximă.

Vreau să alegeți o ușă, să intrați în camera respectivă și să închideți ușa (ermetic) după voi. Trebuie să rezistați o oră înăuntru. Nu puteți închide motorul mașinii. Nu aveți dreptul nici la o mască de gaze.

Cred că ați ales a doua ușă, cu mașina electrică, nu-i așa? Prima ușă ar fi o alegere fatală – cine e nebun să inspire gazele de eșapament?

Ei bine, aceasta este alegerea pe care omenirea o are de făcut acum

Citiți restul mesajului lui Schwarzenegger pe facebook

P.S.

Am rugămintea ca prezentatorii meteo de la televizor sau radio să renunțe la exprimări idioate precum ”deși temperatura e neobișnuit de ridicată pentru această perioadă a anului, ne bucurăm de o vreme frumoasă și caldă”. E un efect al încălzirii globale, ceea ce nu e nicidecum îmbucurător. E ca și cum ai admira designul unui Ferrari care se îndreaptă cu 300 km/h spre tine, în timp ce stai exact în mijlocul șoselei…