80edays în România: ocolul lumii în 80 de zile cu mașini electrice!

În data de 16 iunie 2016, 11 echipe au pornit din Barcelona pentru a stabili un record mondial: înconjurul lumii cu vehicule 100% electrice în 80 de zile sau mai puțin. 50 de zile mai târziu echipele își făceau drum prin Rusia, înaintând cu pași repezi către Kiev, în Ucraina. Participanții la această ediție a 80edays provin din Germania, Spania, Elveția, Italia, Cehia, Ungaria, Austria, China și SUA. Ei conduc mașini Tesla Model S, Tesla Roadster și Denza, iar echipa ungară participă cu un autobuz electric, fabricație proprie.

80edays-masini-electrice---ecoprofit-2

Scopul evenimentului este să arate întregii lumi că vehiculele electrice sunt o modalitate sustenabilă de a parcurge distanțe mari, fără a polua. Pentru a sublinia și mai mult acest scop, echipele plantează pe traseu copaci pentru a marca punctele prin care au trecut. De asemenea, un parteneriat a fost încheiat cu organizația myclimate.org pentru a planta copaci în Nicaragua și astfel să se diminueze amprenta de dioxid de carbon creată prin parcurgerea traseului.

80edays-masini-electrice---ecoprofit-3

În România, echipele au intrat pe la vama Siret, dinspre Ucraina, opririle fiind programate în orașele Suceava, București, Brașov, Sibiu și Arad. În data de 15 august, în București se plantează un copac în parcul Izvor pentru a nota trecerea prin capitala României, iar în a doua parte a zilei este organizată o expoziție la Grand Hotel Continental , începand cu ora 17:00, unde participanții își expun mașinile și povestesc cu toți cei interesați despre aventurile lor. După ora 20:00, în spațiul M60 din vecinătatea parcării, participantii prezintă poze și filme cu aventurile lor de pe parcurs.

80edays-masini-electrice---ecoprofit-4

Data de 15 august reprezintă și cea de-a 60-a zi a competiției 80edays, moment până la care participanții vor fi parcurs peste 20.000 km din traseu. În data de 16 august echipele se îndreaptă spre Ploiești, pentru a încărca la stația de la Kaufland, după care, în Brașov, are loc o conferință de presă la Coresi Shopping Resort. De acolo, drumul îi va purta pe temerari către Sibiu, de unde se va face o incursiune pe Transfăgărășan pentru a conduce „pe cel
mai bun drum din lume”, conform Top Gear. Ultima oprire este programată în Arad, în 18 august, de unde cele 11 echipe părăsesc țara către Budapesta, unde îi așteaptă noi aventuri.

SHARE