90 de stații de încărcare pentru cele 200 de mașini electrice oficiale de la COP21 Paris 2015

renault nissan masini electrice statii incarcare cop21 paris 2015 - ecoprofit

Cu ocazia summit-ului COP21 Paris 2015, alianța Renault-Nissan pune la dispoziția delegaților un număr de 200 de mașini electrice, pentru a asigura un transport cu zero emisii poluante. Dar asta nu este totul: special pentru aceste mașini electrice oficiale COP21 sunt montate în Paris 90 de stații de încărcare, atât standard, cât și de tipul ”fast charge”.

Companiile implicate în această acțiune sunt furnizorul francez EDF, specialistul Schneider-Electric (care, de altfel, donează primăriei Parisului o parte dintre aceste încărcătoare), Aéroports de Paris, Consiliul de Administrație al Parisului și SNCF (Societatea Națională a Căilor Ferate din Franța).

Important de menționat este că 14 dintre cele 27 de stații de încărcare rapidă (de tip ”fast-charge”), care asigură încărcarea bateriei până la 80% din capacitate în doar 30 de minute, vor rămâne în funcțiune și după ce summit-ul COP21 se va termina. Iar EDF promite că energia electrică pentru acestea va proveni preponderent din surse regenerabile, așa încât amprenta de carbon va fi, în medie, de numai 40 g/kWh emisii CO2, față de media europeană de 325 g/kWh.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE COP21 PARIS 2015