Aplicația BMW EnLighten anunță șoferul din timp care este evoluția culorii semaforului

BMW Group este primul constructor de automobile care integrează EnLighten App în interfaţa sa de infotainment. Aceasta informează conducătorul auto în timp real cu privire la evoluţia culorii următorului semafor pe traseu şi poate fi integrată deja pe toate modelele care au instalată opţiunea apps.

bmw enlighten app - ecoprofit

Aplicaţia EnLighten poate afişa pe ecranul central al sistemului iDrive culoarea următorului semafor de pe traseu. În acelaşi timp, este prezentată o numărătoarea inversă până la schimbarea stării semaforului. Pe baza poziţiei şi a vitezei automobilului, aplicaţia poate face recomandări dacă automobilul va ajunge în intersecţie pe culoarea verde sau nu. În acelaşi timp o alertă audio avertizează înainte de schimbarea culorii semaforului.

La intersecţiile unde există un semafor pentru fiecare direcţie de deplasare, prin semnalizare, aplicaţia este informată cu privire la semaforul relevant pentru şofer şi numai acesta va fi afişat.

Aplicaţia foloseşte reţeaua integrată sau inteligentă de semafoare. În acest moment este disponibilă pentru oraşele Portland şi Eugene din Oregon, SUA şi Salt Lake City, din SUA, oferind informaţii pentru mai mult de 2000 de semafoare. Proiectul este la început şi este de aşteptat ca mai multe oraşe să fie disponibile în viitor.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit din iOS App Store şi poate fi activată pe BMW prin conectarea iPhone-ului, prin USB, la automobil. Orice automobil care are funcţia App instalată, indiferent de data de fabricaţie, poate folosi această aplicaţie.