Asocieri de imagine eco pentru Renault-Nissan, Toyota și BMW

masini electrice hibride imagine - ecoprofit 0

Câțiva dintre cei mai importanți producători auto implicați în domeniul vehiculelor cu propulsie alternativă sunt implicați în diverse acțiuni de promovare, menite a evidenția mașinile hibride sau electrice, după caz, pe care le comercializează. Iată cele mai proaspete exemple.

Alianța Renault-Nissan la COP21 – Paris

Cel mai important summit de până acum pe problema schimbărilor climatice este COP21, care va avea loc la Paris, în luna decembrie a lui 2015. Iar alianța Renault-Nissan va juca un rol important din punct de vedere logistic, deoarece le va pune la dispoziție participanților un număr de nu mai puțin de 200 de vehicule cu propulsie 100% electrică.

renault zoe nissan leaf cop21 masini electrice - ecoprofit 1

Este vorba despre citadina Renault Zoe, compacta Nissan Leaf și van-ul de persoane Nissan e-NV200 (varianta cu 7 locuri). Practic, este cea mai mare flotă de mașini 100% electrice de până acum care deservește o conferință internațională. În același timp, este o premieră pentru Națiunile Unite ca, în cadrul unui eveniment, flota de vehicule oficiale să fie alcătuită total din vehicule electrice – ceea ce poate fi interpretat și ca un mesaj destul de clar privind propunerile care se vor face în privința sprijinirii sectorului mobilității electrice la COP21.

Dat fiind că sunt așteptați peste 20.000 de participanți din aproape 200 de țări, se estimează că această flotă va parcurge în total circa 400.000 km în perioada conferinței (30 noiembrie – 11 decembrie). Mașinile vor fi la dispoziția delegaților 24 de ore din 24 și vor fi conduse de angajați Renault și Nissan, care s-au oferit voluntar pentru această sarcină. Principial, prin utilizarea vehiculelor electrice se va evita emiterea în atmosferă a circa 40 de tone de CO2 și alte emisii nocive (cu siguranță că subiectul ”Dieselgate” se va număra printre discuțiile prioritare).

Toyota ”hibridizează” Poliția Rutieră

La sfârșitul lunii octombrie, Toyota România a încheiat un nou parteneriat cu Brigada de Poliție Rutieră București, prin care pune la dispoziția acesteia, pe o perioadă de un an, două modele Toyota Auris Hybrid, continuând astfel tradiția cooperării începută anii anteriori privind siguranța în trafic.

toyota auris hybrid politia rutiera - ecoprofit 2

Practic, propulsia hibridă a acestor mașini este un mesaj privind colaborarea axată atât pe educarea în privința responsabilității rutiere, cât și în cea a grijii pentru mediu. Prin reducerea cu 25% a consumului de carburant, va putea fi eficientizată mai bine activitatea de supraveghere activă a siguranței traficului rutier. Totodată, inițiativa va contribui și la o mai bună educare a publicului pentru păstrarea unui mediu înconjurător cât mai curat.

toyota auris hybrid politia rutiera - ecoprofit 3Ca urmare a angajamentului pe care Toyota și l-a asumat față de păstrarea unui mediu înconjurător cât mai curat și prin politica Toyota Earth Charter, intenția companiei este de a reduce până în anul  2020 cu 25% consumul de carburant convențional, prin lansarea și dezvoltarea unor tehnologii precum hybrid plug in, mașini electrice și FCV (hidrogen). Promisiunea Toyota pentru clienții săi este să îmbunătățească performanța tehnologiei hibrid, să reducă costurile și să extindă linia de produse hibrid dintre modelele cu propulsie convențională, atât de apreciate de către clienții Toyota.

BMW i3, mașina oficială la Maratonul de la Frankfurt

bmw i3 maraton frankfurt - ecoprofit 4Sezonul BMW Laufsport 2015 a avut parte de o încheiere spectaculoasă odată cu memorabilul maraton de la Frankfurt. Bucuria spectatorilor prezenţi pe linia de sosire unică – covorul roşu din Frankfurter Festhalle – a fost foarte intensă în acest an: în urma învingătorului Sisay Lemma (Etiopia, 2h06:26), Arne Gabius s-a clasat al patrulea şi, cu timpul de 2h08:33, a îmbunătăţit recordul german. Precedenta performanţă (2h08:47) data tocmai din anul 1988.

Un maraton de excepţie a reuşit şi ambasadoarea BMW Laufsport, Lisa Hahner, care s-a clasat a şasea şi a reuşit să-şi îmbunătăţească cea mai bună performanţă personală cu aproape două minute, 2h28:39. De altfel, Hahner şi Gabius sunt noii campioni la maraton ai Germaniei. La feminin, după un final palpitant, reprezentanta Etiopiei, Gulume Tollesa Chala, a încheiat traseul în 2h23:12 şi s-a impus, la fotofinish, în faţa conaţionalei sale Dinknesh Tefera.

bmw i3 maraton frankfurt - ecoprofit 5

Maratonul de la Frankfurt a confirmat şi în acest an că este unul potrivit pentru stabilirea unor performanţe-record. Acest lucru a fost valabil în special pentru Gulume Tollesa Chala şi Sisay Lemma, pe care vreau să îi felicit în numele BMW. De asemenea, cele mai calde felicitări merită şi Arne Gabius pentru un timp remarcabil“, a declarat Friedrich Edel, directorul de marketing sportiv al BMW Germania.

Ne bucurăm foarte mult pentru reuşita ambasadoarei BMW Laufsport, Lisa Hahner, care a reuşit un maraton fantastic şi şi-a îmbunătăţit semnificativ cea mai bună performanţă personală. Felicitări pentru această reuşită deosebită. Maratonul de la Frankfurt a fost ultima apariţie în acest sezon a BMW i3 ca automobil de deschidere, model care, la toate maratoanele majore din Germania, a rulat cu emisii locale zero în faţa participanţilor. Mii de mulţumiri celor implicaţi activ, dar şi voluntarilor, partenerilor şi fanilor pentru un sezon atletic 2015 de excepţie.