Aston Martin RapidE Concept prefigurează un rival de lux pentru Tesla Model S

După mai multe zvonuri privind posibilitatea ca Aston Martin să realizeze un model cu propulsie 100% electrică, gândit ca un rival direct pentru Tesla Model S, dar și pentru viitorul model de serie prefigurat de Porsche Mission E, iată că acum avem confirmarea planurilor britanicilor.

Aston-Martin-RapidE-Concept - ecoprofit 1
Nimic senzațional: cunoscutul coupe-cu-patru-uși Rapide are acum E-ul mare și propulsie electrică

Mai exact, cei de la Aston Martin au realizat conceptul RapidE împreună cu specialiștii de la Williams Advanced Engineering. De ce acum? Pentru ca, odată cu vizita președintelui Chinei în Marea Britanie, conceptul să poată fi prezentat și potențialilor investitori chinezi de la ChinaEquity interesați de un asemenea model. Probabil e vorba de investitori care nu au fost convinși de ”clona de Tesla”…

Deocamdată, niciun fel de informații despre pachetul tehnic al lui Aston Martin RapidE Concept, dar e foarte posibil să fie vorba de transplantarea soluției propuse pe conceptul Aston Martin DBX, de la Salonul Auto Geneva 2015. Despre care, din nou frustrare, nu se știe nimic, zvonurile anunțând o putere de circa 1.000 CP și o autonomie de peste 300 km.

Aston-Martin-RapidE-Concept - ecoprofit 2
Ce se află sub capotă pare periculos – însă cât de periculos este, încă nu se știe…

În cazul în care Aston Martin RapidE Concept ar primi undă verde, ar urma să ajungă pe piață cel mai devreme în 2018, iar primii clienți ar fi în China. Prețul e de așteptat să fie pe măsura renumelui mărcii, deci s-ar putea să vorbim de o sumă cel puțin dublă față de Tesla Model S. Dar mai multe despre planurile Aston Martin vom afla cel mai probabil la următoarea ediție a Salonului Auto de la Geneva, din 2016.