Big Oil apelează la ”the Fixer” pentru a scăpa de pericolul măsurilor anti-poluare (parodie)

Americanii au tendința să simplifice mult lucrurile. Cele mai mari companii auto, toate având la un moment dat sediul în Detroit (General Motors, Ford și Chrysler), au fost grupate sub titulatura ”Big Three”. Companiile de tutun, care au dus o mare luptă împotriva măsurilor anti-fumat, au fost reunite sub titulatura ”Big Tobacco”. Iar companiile din industria combustibililor fosili, care se ocupă de cărbuni, petrol și gaze naturale, sunt cunoscute drept ”Big Oil”. Toate aceste epitete care conțin cuvântul ”big” (mare) au conotații negative – deci nu e nicidecum o onoare pentru vreo firmă să fie integrată într-un astfel de… club select.

Următorul filmuleț parodiază o situație nu chiar comică: oare cum ar fi dacă ”Big Oil” ar apela la un consultant specializat pe rezolvarea problemelor? The Fixer – adică, în traducere, ”cel care rezolvă”. Cum poate contracara The Fixer invazia energiilor regenerabile, taxele din ce în ce mai mari pe poluare și subminarea viitorului industriei fosilelor?

Evident, este vorba despre o parodie, care încearcă să le dea peste nas cât mai mult celor care fac parte din ”Big Oil”. Și care scoate în evidență ipocrizia celor care beneficiază de pe urma industriei combustibililor fosili. ”Sărmanii Big Oil”, nu-i așa?…