BioSIP – panourile de construcție realizate din materiale reciclate

  BioSIP (Bio-Structural Insulated Panels) promite să aducă mari avantaje în domeniul construcțiilor sustenabile, utilizând 100% materiale reciclate, care, altfel, ar fi ajuns la gunoi. Iată în continuare mai multe informații.

  biosip panouri materiale constructii - ecoprofit 0

  În realizarea panourilor BioSIP sunt folosite materiale precum resturi de hârtie și carton, buruieni din agricultură, cânepă industrială, resturi lemnoase din industria mobilei – într-un cuvânt, materiale care ajung la gunoi cu tonele, deoarece industria convențională nu le găsește o întrebuințare. Însă Herdt afirmă că aceste ”deșeuri” au nevoie doar de procesele și metodele potrivite pentru a deveni materiale de construcție valoroase.

  biosip panouri materiale constructii - ecoprofit 1
  Gunoaie? Nicidecum! Sunt materiale reciclabile perfecte pentru obținerea de BioSIP

  Recent, a fost patentat un sistem ingenios prin care aceste materiale reciclabile pot fi transformate în panouri de construcție, care oferă o bună rezistență, fiind foarte ușoare și asigurând simplitatea montării. Fiind sustenabile, panourile BioSIP pot fi o foarte bună alternativă atât la panourile obișnuite obținute din lemn, dar și la produsele pe bază de petrol folosite în construcții.

  În plus, echipa lucrează și la un software, care să indice metodele cele mai bune pentru a obține panouri cu forme complexe, imposibil de realizat cu panourile obișnuite. Softul mai oferă și metode de optimizare a utilizării fibrelor de toate tipurile, în același timp oferind informații despre costurile proceselor de fabricație – un lucru esențial pentru utilizarea la scară largă a panourilor BioSIP.

  Conform inventatorului, panourile BioSIP pot fi utilizate atât în structura unei construcții (ca pereți, tavane sau podele), dar și ca materiale de izolare termică și fonică, ba chiar și pentru realizarea de mobilier bio. Herdt afirmă un lucru important: ”BioSIP consumă deșeurile produse de societate și transformă tone de gunoi în produse viabile, pentru realizarea unor clădiri mai eficiente, mai rezistente și mai sigure”. Cu alte cuvinte, vorbim de o invenție în deplin acord cu principiile economiei circulare, care să asigure sustenabilitatea în viitor.