BMW eRR, experimentul moto 100% electric

bmw err moto electric - ecoprofit 0

S-a apucat BMW să fabrice și motociclete electrice? Nu încă, deoarece BMW eRR este, deocamdată, un proiect experimental realizat de departamentul BMW Motorrad în colaborare cu Universitatea Tehnică din Munchen. Obiectivul acestui parteneriat a fost de a transpune pe două roți, folosind ca bază motocicleta supersport BMW S 1000 RR, know-how-ul pe care BMW l-a acumulat până acum în domeniul propulsiei electrice.

bmw err moto electric - ecoprofit 9
”The RR is giving the creeps to motorsport athletes” (Stephan Schaller, Head of BMW Motorrad). Deci eRR se anunță de-a dreptul teribil

Atenție, BMW nu e la prima tatonare a terenului în domeniul mobilității electrice pe două roți. Gama de scutere electrice BMW C Evolution este deja pusă în vânzare pentru cei interesați de un vehicul fun și eco, beneficiind de tehnologia bateriilor de pe mașinile gamei BMW i (i3 și i8).

Deocamdată, BMW nu a comunicat detalii tehnice privind conceptul BMW eRR, dar e destul de clar că vorbim de o adevărată bombă nepoluantă de șosea. Câtă vreme BMW S 1000 RR este considerată cea mai performantă motocicletă BMW a momentului, adaptarea propulsiei electrice, mult mai eficiente, anunță o adevărată revoluție pentru fanii senzațiilor hardcore pe două roți.

Rămâne de văzut cât de mult a fost sacrificată autonomia în favoarea comportamentului ultraperformant – deocamdată, motocicleta electrică având cea mai mare autonomie rămâne STORM Pulse, realizată la Universitatea Tehnică din Eindhoven.

Dar mai multe detalii despre BMW eRR, în curând.