BMW i3 și BMW i8 – prețuri oficiale în România

bmw i3 i8 pret romania - ecoprofit 0

În noiembrie 2013, BMW făcea unul dintre cei mai importanți pași din istoria concernului german: lansa pe cele mai importante piețe auto din lume prima sa mașină electrică de mare serie, BMW i3. Care inaugura noul sub-brand ”i”, dedicat mobilității nepoluante și foarte puțin poluante. Ulterior, ineditului i3 i s-a alăturat și i8, o nouă specie de mașină sport, BMW reușind prin cele două modele să atragă atenția asupra planurilor sale ambițioase.

Iată că acum România devine a 50-a piață pentru cele două modele i3 și i8, care pot fi comandate din această lună și de către clienții români, prin cei doi dealeri autorizați din București (Automobile Bavaria) și Iași (APAN Motors). Totodată, demersul marchează startul unui pachet extins de programe și servicii, BMW 360, care să susțină dezvoltarea pieței de mașini electrice în România

bmw i3 i8 pret romania - ecoprofit 1
BMW i3

Cum încă nu a fost dată undă verde ecotichetului de 20.000 de lei pentru mașinile 100% electrice, prețurile lui BMW i3 și BMW i8 nu beneficiază de niciun fel de ”discount” guvernamental, pentru moment. BMW i3 pornește de la 29.700 euro (fără TVA), iar varianta cu ”range extender” (adică dotarea mașinii cu un mic motor pe benzină, cu rol de generator de curent pentru baterie) pleacă de la 34.500 euro (fără TVA). Modelul sport BMW i8 pornește de la 111.500 euro (fără TVA), jucând în categoria mașinilor exclusiviste.

BMW i3 este conceput ca un automobil electric dedicat aglomeraţiilor urbane cu o autonomie suficientă să acopere distanţele cotidiene în oraş. Pentru posesorii de BMW i3 care au nevoie de un automobil care poate să acopere distanţe lungi, de exemplu pentru drumurile de vacanţă, sunt în pregătire pachete de automobile la schimb. În baza unei taxe anuale sau lunare, clientul are un număr de puncte. Acestea pot fi cheltuite pentru diverse automobile BMW cu propulsie convenţională, în funcţie de tipul automobilului dorit.

bmw i3 i8 pret romania - ecoprofit 2
BMW i8

Eficienţa remarcabilă a motorului electric şi capacitatea de frânare regenerativă se concretizează prin costuri reduse raportate de utilizare. La un preţ mediu de achiziţie de 0,5 lei per kWh, costul per 100 km este de numai 6,5 lei. Întreţinerea simplă pentru modelele electrice contribuie suplimentar la reducerea costurilor de utilizare. La acestea se adaugă costurile de asigurare CASCO cu o cotă de 3%, la un nivel semnificativ sub media pieţei.

Așadar, în sfârșit BMW ”is in the game” și în România, fiind deja preluate primele comenzi, ale căror livrări vor începe din 2016. Dacă BMW i8 este un port-drapel, dedicat unui public elitist, BMW i3 se așteaptă să facă o figură foarte bună din punct de vedere al volumului. În Germania, de exemplu, circa 25% din vânzările de vehicule electrice sunt reprezentate de BMW i3, iar pe plan mondial modelul german contorizează 10% din vânzările totale de mașini electrice. Mai mult, în Norvegia i3 a fost cel mai bine vândut model BMW în 2015.

 

bmw i3 i8 pret romania - ecoprofit 3
BMW i3 și BMW i8

Pe lângă sistemele de propulsie moderne și nepoluante sau extrem de puțin poluante, BMW i3 și BMW i8 reprezintă și pachete remarcabile de tehnologii avansate de construcție și comunicare. De la utilizarea materialelor ultra-moderne, precum CFRP sau sticla ”gorilla glass”, până la noul concept de mobilitate premium, ”next premium”, ori procesele de producție, lanțul de aprovizionare și reciclare, BMW i stabileşte standarde unice pentru dezvoltarea durabilă în industria auto.

Dar mai multe despre ce înseamnă BMW i3 și BMW i8, în curând în testele Ecoprofit!