BMW i3 devine mașină de poliție în Elveția

Credeați că BMW i3 e o mașină dedicată doar ecologiștilor nonconformiști? Ei bine, polițiștii elvețieni nu sunt de acord!

Iată primul BMW i3 transformat în mașină de poliție, conform celor de la BMW Blog. Mai exact, SBB Transportpolizei (departamentul care se ocupă de siguranța traficului rutier în Geneva) a achiziționat primul BMW i3 din flotă.

Alegerea este una justă, dacă ne gândim că Geneva e o capitală cu o suprafață redusă, de numai 6 km pătrați, ceea ce o face perfectă pentru un i3 a cărui autonomie medie se cifrează la circa 130 km. Ori, dacă vorbim despre varianta REX (cu range extender), chiar 200 km, în funcție de aglomerație, stil de condus, etc.

Totuși, se remarcă faptul că mașina nu e dotată cu girofar sau alte sisteme luminoase, beneficiind doar de stickere speciale, care să o departajeze de i3-urile oamenilor obișnuiți. Suntem foarte curioși dacă vor mai urma și alte exemplare, ba chiar dacă exemplul elvețienilor va fi luat și de alte forțe de ordine – deja în mai multe țări există mașini electrice în dotarea forțelor de ordine, cum ar fi Nissan Leaf sau Opel Ampera.