BMW i3 devine mașină de poliție în Germania

În premieră pentru Germania, modelul BMW i3 este utilizat ca automobil de intervenţie pentru poliţie. Odată cu BMW i3, este pentru prima oară când maşinile de intervenţie ale poliţiei bavareze au un design predominant albastru.

bmw i3 politia - ecoprofit 0

Peter van Binsbergen, director de vânzări BMW Group pentru Germania, a predat ministrului de interne din Bavaria, Joachim Herrmann, trei automobile BMW i3 pentru utilizare ca maşini de poliţie de către Ministerul de Interne din München. Astfel, BMW Group predă pentru prima dată un model BMW i pentru a fi utilizat ca vehicul de intervenţii. Cu această ocazie, noul design cu colante albastre va fi utilizat în trafic. Cu începere din 2016 este prevăzut ca toate automobilele de patrulare şi intervenţie ale poliţiei bavareze să fie prezentate în aceste culori.

Pentru fiecare utilizare, automobilul potrivit: pe lângă modelele polivalente BMW Seria 3 şi BMW Seria 5, precum şi BMW X3, care va fi utilizat în zonele montane şi în cele înzăpezite, BMW i3 completează acum flota poliţiei bavareze. Datorită nivelului ridicat de agilitate şi manevrabilitate, precum şi funcţionalităţii vaste, BMW i3 este automobilul ideal pentru a fi utilizat de poliţiei în zonele urbane – totodată este sustenabil şi ecologic.

“BMW i3 este suportul ideal pentru activitatea poliţiei noastre, în special pentru utilizare în zona urbană. Timp de mai mulţi ani am colaborat cu succes cu BMW Group, pentru ca ofiţerii noştri să beneficieze de dotările optime. Sunt foarte mulţumit că vom continua această cooperare şi în epoca electromobilităţii şi că poate începe testarea automobilelor electrice în activitatea cotidiană” (ministrul de land Joachim Herrmann)

Odată cu BMW i3, este pentru prima oară când maşinile de intervenţie ale poliţiei bavareze au un design predominant albastru. BMW i3 este echipat cu un sistem special de semnalizare RTK 7 de la Hella, megafoane, precum şi lumini pulsatorii în faţă şi în spate, ca se avertizeze ceilalţi participanţi la trafic. Echiparea este completată cu preinstalare de radio digital de la Sepura.

BMW i3 oferă, alături de o deplasare cu emisii locale zero, şi conectivitate perfectă datorită cardului SIM integrat. Prin intermediul sistemului ConnectedRescue din portofoliul BMW Connected Drive, automobilul oferă, opţional, posibilitatea de a transmite, clar şi intuitiv, toate informaţiile importante – precum adresa, motivul utilizării şi persoana de contact – de la automobil către centrul de control. În funcţie de software-ul utilizat în centrul de control, se pot transmite, la nevoie, coordonatele exacte ale locului de utilizare. Din centrul de operaţiuni se pot selecta până la 100 de automobile şi pot transmite informaţii în mod individual sau mai multe în acelaşi timp. Astfel, sistemul evită erori de transmisie şi deplasări inutile şi se asigură că serviciile de urgenţă ajung rapid la faţa locului.

Producţia maşinilor de intervenţie BMW i3, cu dotări speciale pentru utilizarea de către poliţie, s-a realizat la uzina BMW Group din Leipzig, precum şi la partenerii autorizaţi şi certificaţi special.

Autovehicule electrice pentru poliţie

Autovehiculele electrice devin tot mai atractive pentru utilizarea în utilizarea flotelor de poliţie. Alături de emisii locale zero, o amprentă de emisii CO2 foarte scăzută, acestea prezintă şi particularitatea că realizează un consum mai mic în oraş, comparativ cu deplasările extraurbane. Astfel BMW i3 şi scooterul electric BMW Motorrad C evolution Scooter se dovedesc autovehiculele perfecte de patrulare şi sunt deja folosite din acest an în mai multe oraşe din Europa, precum Barcelona sau Sardinia.

Din luna septembrie a acestui an, poliţia din Los Angeles, Statele Unite, a primit de asemenea un BMW i3 într-un program de evaluare pentru următoarele luni. Astfel, modelul electric al mărcii va purta faimoasele culori L.A.P.D. Răspunsul instantaneu al aceeleraţiei şi reprezile rapide, centrul de greutate foarte jos şi raza scurtă de bracare sunt alte argumente importante pentru care BMW i3 poate fi un automobil de intervenţie excelent pentru mediul urban.