BMW iX3 prefigurează primul SUV 100% electric BMW

bmw-ix3-ecoprofit-1

Conceptul BMW iX3 a fost inaugurat la salonul auto internațional Auto China 2018, de la Beijing. BMW iX3 Concept foloseşte cea de-a cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive. Un avantaj-cheie al acestei tehnologii de propulsie electrică a viitorului este reunirea motorului electric, a transmisiei şi a electronicii de putere într-o unitate nouă, distinctă.

În plus, a cincea generaţie a sistemului de propulsie electrică include şi baterii noi şi mai puternice. Acest pachet nou de tehnologie aduce progrese considerabile în ceea ce priveşte caracteristicile de performanţă, autonomia, masa, volumul şi flexibilitatea – şi îşi va face debutul odată cu modelul versiunea de serie BMW iX3.

bmw-ix3-ecoprofit-2

Versiunea motorului electric de generaţia a cincea dezvoltată pentru acest model generează o putere maximă de peste 200 kW/270 CP. De asemenea specifică modelului, bateria de înaltă tensiune are o capacitate netă de peste 70 kWh, ceea ce este suficient pentru a oferi SAV electric o autonomie de peste 400 de kilometri în ciclul WLTP.

bmw-ix3-ecoprofit-3O altă caracteristică a bateriei de înaltă tensiune dezvoltată pentru a cincea generaţie a tehnologiei eDrive este capacitatea sa de încărcare optimizată. Sistemul de stocare a energiei are o unitate de control a încărcării nou dezvoltată şi este conceput să fie conectat la staţiile de încărcare rapidă cu puteri de până la 150 kW. Bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată în doar 30 de minute de la una dintre aceste staţii.

BMW iX3 va fi produs, în versiune de serie, începând cu anul 2020, mai întâi pentru piața din China (în parteneriat cu Brilliance Automotive), urmând să ajungă ulterior și pe celelalte piețe auto importante.

BMW iX3 va intra în concurență directă cu viitorul model de serie prefigurat de conceptul Audi e-tron de la Salonul Auto Geneva 2018 (bazat pe Audi Q5), respectiv cu versiunea de serie a conceptului Mercedes-Benz Generation EQ (bazat pe GLC).

bmw-ix3-ecoprofit-4

SHARE