Car-sharing cu BMW i3 și stații fast-charge în România

pony-car-sharing-bmw-i3---ecoprofit-1

BMW i3 s-a dovedit o alegere foarte interesantă pentru programele de car shring din Europa de Vest şi Statele Unite. Prin programul DriveNow, mai bine de 150.000 de clienţi au avut posibilitatea să conducă electric, acoperind deja peste trei milioane de kilometri. Suntem foarte încântaţi de colaborarea cu Pony Car Sharing care a dezvoltat un pachet de servicii modern, la nivelul celor oferite de BMW în alte părţi ale lumii (Dana Popescu, manager BMW i România)

Vara lui 2016 consemnează un nou pas important făcut în România în direcția mobilității sustenabile și ecologice. Compania Pony Car Sharing a realizat un parteneriat cu BMW România prin care urmează să achiziționeze până la finalul acestui an 15 modele BMW i3.

Compania clujeană Pony devine astfel prima care va include în flota de car sharing automobile electrice şi va oferi un program dedicat mediului de business în Bucureşti şi Cluj. Programul, gândit pentru clădirile de birouri, presupune preluarea şi returnarea maşinii într-o zonă fixă (station based car sharing).

Acesta se poate dovedi o soluţie ideală pentru companiile care au nevoie de un automobil pentru deplasările zilnice de serviciu de la birou. În aceste condiţii, un automobil electric se poate dovedi o formulă facil de implementat – de fiecare dată cursa terminându-se cu returnarea maşinii la staţia de încărcare. Automobilul electric poate să fie o soluţie ideală pentru oraş, costurile de utilizare şi întreţinere fiind semnificativ mai mici.

pony-car-sharing-bmw-i3---ecoprofit-2
„Avem în plan că în perioada următoare să lucrăm la instalarea şi altor staţii, cu focus pe zone urbane” (Dana Popescu, manager BMW i România).

Pe de altă parte, a fost inaugurată și prima stație publică de mare putere, în cadrul Băneasa Business and Technology Park. Este vorba despre o stație de 50 kWh, proiect derulat în parteneriat cu Renovatio și BMW România, stația fiind pusă la dispoziția tuturor utilizatorilor de mașini electrice.

Pentru început, programul de Business Car Sharing a fost testat gratuit de către angajaţii din clădirile Băneasa Business & Technology Park, cu ajutorul aplicaţiei Get Pony. Programul de teste s-a desfăşurat pe o perioadă de trei săptămâni, gratuit, pentru companiile prezente în clădirea de birouri. Pe această perioadă s-au înscris în program peste 60 de persoane şi au fost efectuate peste 200 de curse.

pony-car-sharing-bmw-i3---ecoprofit-3Vrem să oferim o alternativă la automobilele din flota proprie a companiilor. Obiectivul nostru este să asigurăm un cost lunar sub nivelul unei rate de leasing. În plus, avantajul nostru este că sistemul nostru de aplicații oferă transparență, claritate şi flexibilitate. Considerăm că serviciul are potenţial de dezvoltare pentru Bucureşti şi luăm în calcul să construim formule asemănătoare şi pentru complexele rezidențiale de la marginea Bucureștiului. După orele de program şi în weekend mașinile vor putea fi folosite şi în sistem privat”, explică Demis Ghindeanu, unul din fondatorii Pony.

SHARE