”Casa Solaris” participă, alături de alte 6 proiecte, în competiția Green Buildings Solutions Awards 2015

  ”Construction21”, rețeaua socială pentru clădiri verzi și orașe, organizează competiția ”Green Buildings Solutions Awards 2015”, în cadrul căreia vor fi votate cele mai bune proiecte. Și voi puteți vota una dintre cele 7 propuneri ale României, până pe 30 septembrie. Care să fie?

  casa solaris green building solutions 2015 - ecoprofit

  Vă mai amintiți de ”Casa Solaris”? Situată în Voluntari, foarte aproape de București, beneficiază de soluții tehnologice relativ simple, dar care îi conferă performanțe de invidiat când vine vorba de eficiența energetică. Iar cel mai mare avantaj este că utilizează preponderent energia solară, atât pentru producerea curentului, cât și pentru încălzire/climatizare – ba chiar poate aduce un mic venit anual proprietarilor, prin vânzarea curentului suplimentar produs de panourile fotovoltaice.

  casa solaris green building solutions 2015 1 - ecoprofit
  Casa Solaris este aproape independentă de utilități, având legătură doar la rețeaua locală de curent electric. Unde ”varsă” curentul în exces pe care îl produce – deci reprezintă o investiție inteligentă

  Practic, ”Casa Solaris” face parte din categoria proiectelor de construcții prietenoase cu mediul, fiind selectată în competiția ”Green Building Solutions Awards 2015”. O competiție care își propune evidențierea celor mai bune soluții ecologice din domeniul construcțiilor, soluții care vor fi aduse în atenția celor de la summit-ul COP21, din decembrie, de la Paris, pe tema schimbărilor climatice.

  ”Casa Solaris” a fost selectată alături de alte 6 proiecte pentru a reprezenta România, un juriu internațional urmând a decide proiectele câștigătoare în fiecare categorie a competiției. Există, însă, și un premiu special, ”Users Choice Award”, prin care userii pot vota online proiectul care li se pare cel mai interesant și mai sustenabil – puteți vota proiectul preferat aici (atenție, votul necesită înregistrarea în site-ul construction21.org).

  Această competiție este un demers lăudabil, menit a crește awareness-ul privind eficiența în construcții atât în rândul populației, dar și în cel al companiilor din domeniu, precum și în fața autorităților. Vă invit, așadar, să votați proiectul care vi se pare cel mai interesant pentru ediția din 2015 a ”Green Buildings Solutions”.