Concurs Icpe: copiii ne arată cum văd ei mașina electrică!

Societatea Științifică Icpe și AVER (Asociația pentru promovarea vehiculelor electrice în România) propun un concurs inedit, prin care care copiii de grădiniță ne vor arăta concepția lor despre automobilul viitorului: mașina electrică. Festivitatea de premiere va avea loc pe 1 octombrie, în prima zi a conferinței EV 2015, a cărei partener media este Ecoprofit.

poster concurs desen ev2015.cdr

poster concurs desen ev2015.cdrOrganizatorii conferinței EV 2015 continuă misiunea de a educa publicul cu privire la utilizarea vehiculelor electrice prin inițierea unui concurs de desene, care se adresează copiilor de grădiniță, cu vârsta până la 7 ani.

Juriul va decide și va premia cele mai interesante desene, cel mai important criteriu de evaluare urmând a fi creativitatea, dar se va ține cont și de originalitate și îndemânare în raport cu vârsta concurentului. Desenele selectatate vor fi expuse în cadrul vernisajului din Parcul Solar Icpe la EV 2015, dar vor apărea și în volumul 3 ”Atitudine”, publicat la editura Electra. În plus, desenul câștigător al marelui premiu urmează să fie utilizat și ca simbol grafic al conferinței.

Mai multe detalii, în regulamentul concursului:

 

REGULAMENTUL CONCURSULUI  DE DESENE CU TEMA “Automobilul electric – maşina viitorului”

 

 1. Organizatori

Societatea Ştiinţifică Icpe – organizaţie neguvernamentală şi nonprofit al cărei scop principal este promovarea prestigiului ştiinţific şi a succesului în domeniul cercetării – dezvoltării de profil electrotehnic prin activităţi pentru dezvoltarea şi promovarea constituirii de baze de date, educaţie, instruire, manifestări ştiinţifice, simpozioane, conferinţe, formare profesională (ateliere, training-uri, workshop-uri etc); servicii ştiinţifice tehnologice de cercetare ştiinţifică, informaţii tehnologice, cercetare universitară, cercetare-proiectare-dezvoltare, proiecte, produse, tehnologii, know-how, transfer tehnologic; proprietate intelectuală – denumită în continuare ORGANIZATOR lansează concursul de desene cu tema “Automobilul electric – maşina viitorului”

 1. AVER – de asemenea organizaţie neguvernamentală şi nonprofit a cărei misiunea este de a promova vehiculele electrice şi o conduită de transport ecologic în România.
 2. Icpe lucrează în domeniul vehiculelor electrice de peste 50 de ani iar de-a lungul timpului a organizat numeroase conferinţe şi evenimente dedicate acestui domeniu, bazându-se pe propria activitate de cercetare și producție dar și pe numeroasele contribuții ale partenerilor săi.

Organizatorii şi-au asumat misiunea, de a se implica în educarea copiilor cu privire la impactul mijloacelor de transport asupra mediului prin intermediul acestui concurs.

 

 1. Participanţi

Acest concurs se adresează copiilor cu vârsta de până la 7 ani înscrişi în grădiniţele din Bucureşti ce au acceptat să participe la proiectul educativ propus de organizatorii EV 2015. Concurenţii pot trimite maximum 1 desen de persoană şi trebuie să poată face dovada, dacă li se cere, că lucrările le aparţin.

 

 1. Desfăşurarea concursului

Organizatorii vor transmite către grădiniţele care au acceptat să participe la acest program un poster de informare ce va fi afişat la intrarea principală a grădiniţei. Copiii vor avea la dispoziţie ora de desen pentru a realiza desenele pentru concurs. Cele mai bune creaţii vor fi expuse în vernisajul organizat pe perioada expoziţiei.

 1. Desenele se vor realiza în timpul orelor de curs, sub supravegherea cadrului didactic.
 2. Se acceptă în concurs desene realizate pe hârtie format A4 – landscape cu orice instrument (creion, creioane colorate, carioci, acuarelă, tempera etc.)
 3. Desenele vor fi însoţite de numele şi prenumele concurentului, grădiniţa, grupa, sectorul, numele educatoarei, numărul de telefon şi adresa de email, numărul de telefon al unui părinte – aceste informaţii se scriu pe verso
 4. Nu se acceptă în concurs desenele care conţin caractere sau elemente pornografice, elemente defăimătoare, antisociale, rasiste sau care trimit la discriminări de orice fel.
 5. Respectarea temei propuse este condiţie eliminatorie.
 6. Cel mai important criteriu de evaluare este creativitatea însă juriul va ţine cont şi de orginalitate şi îndemânare în raport cu vârsta concurentului.

 

 1. Calendar
 • 06 aprilie – 10 iunie

Lansarea concursului, transmiterea materialelor de informare, realizarea desenelor

 • 11 iunie – 19 iunie

Transmiterea desenelor către organizatori / Validare, sortare, arhivare

Fiecare grădiniţă va trimite un singur plic sigilat în care se vor regăsi toate desenele participanţilor:

– prin poştă către: Icpe / Maria VELICU, Bica ZORLESCU – organizatori Splaiul Unirii 313, 030138 Bucureşti

– pot fi aduse personal la sediul organizatorului Icpe / Maria VELICU, Bica ZORLESCU – organizatori Splaiul Unirii 313, 030138 Bucureşti

– sau se stabileşte de comun acord o dată la care organizatorul poate ridica plicul de la grădiniţă.

 • 22 iunie – 1 septembrie

Jurizarea. Desenele validate vor fi puse la dispoziţia unui juriu ales de organizatori. De asemenea, desenele vor fi scanate şi postate pe pagina de facebook a companiei (facebook.com/icpe.go.electric) unde vor putea fi votate de public. Ponderea punctajului acordat câștigătorilor  va fi : 75% – punctajul acordat de juriu și 25% – punctajul  acordat de public (punctaj rezultat în funcție de numărul de  like-uri de pe facebook).

 • 1-15 septembrie

Anunţarea câştigătorilor. Câştigătorii vor fi anunţaţi prin intermediul grădiniţei la care sunt înscrişi. În cazul câştigătorilor care, pe perioada desfăşurării concursului s-au înscris în clasa I, vor fi anunţaţi la numărul de telefon al unui părinte.

 • 1 octombrie

Festivitatea de premiere

Premiile se vor acorda în ziua conferinţei, în intervalul orar 15:30 – 16:30, la  Parcul Solar Icpe, unde va fi organizat vernisajul. Ridicarea premiului este condiţionată de participarea la festivitatea de premiere. În cazul în care unul dintre câştigători refuză să participe sau, din motive obiective, nu poate participa la eveniment, premiul va fi acordat concurentului următor.

 

 1. Premii

Societatea Ştiinţifică Icpe va acorda 3 premii:

 1. Locul 1 – 300 EUR
 2. Locul 2 – 200 EUR
 3. Locul 3 – 100 EUR

Se vor acorda şi obiecte promoţionale oferite de sponsori, alte premii speciale iar toţi copiii invitaţi la eveniment vor avea parte de surprize. Desenele selectate vor apărea în volumul 3 “ATITUDINE” publicat la editura “ELECTRA”.

Desenul câştigator al marelui premiu va fi utilizat ca simbol grafic al conferinţei.

 1. Condiţii generale
 • Organizatorul nu răspunde de pierderea sau deteriorarea lucrărilor în timpul transportului.
 • Lucrările transmise (câştigătoare sau nu) nu se înapoiază autorilor. Acestea rămân în proprietatea organizatorului, acesta având dreptul exclusiv de a le utiliza timp de 12 luni de la încheierea concursului.
 • Organizatorul se obligă să menţioneze numele autorilor pe toată perioada de desfăşurare a expoziţiei.
 • Organizatorul îşi rezervă dreptul de a efectua modificări în prezentul regulament şi program 

Transmiterea acordului de participare pe e-mail la adresa sicit@icpe.ro presupune că participanţii au citit şi acceptă integral condiţiile prezentului regulament.