„e-Mobility Weeks” – campania derulată de Idea Events în școli și companii

e-mobility-week-ecoprofit-1
e-mobility-week-ecoprofit-2
O lecție neobișnuită despre poluare și mașini electrice în aer liber.

În toamna lui 2016, la o serie de școli și companii din București se desfășoară campania „e-Mobility Weeks”, prima de acest fel din România, fiind dedicată informării, educării și conștientizării beneficiilor oferite de mobilitatea ecologică, cu focus asupra unor problematici de actualitate, precum pericolele poluării și schimbărilor climatice, respectiv necesitatea reducerii emisiilor poluante.

Proiectul a fost inițiat de Idea Events în colaborare cu ARMS (Asociația Română pentru Mobilitate Sustenabilă) și Asociația „Together for a Better Tomorrow”, principalul partener al campaniei fiind Kaufland România, în timp ce evenimentele sunt susținute de ATA (Academia Titi Aur) și Q’s Inn.

e-mobility-week-ecoprofit-3
Reprezentanții Idea Events, „Together for a Better Tomorrow”, ARMS, Kaufland și, cu voia dumneavoastră, Ecoprofit.ro

Ca fondator al Ecoprofit.ro, subsemnatul este onorat să facă parte din echipa de organizare a „e-Mobility Weeks”, rolul meu fiind în principal de a explica pericolele care amenință societatea din cauza poluării (cauzate tot de societate), dar și de a modera discuțiile dintre invitați și public, pentru ca ascultătorii să înțeleagă cât mai bine demersul acestui proiect.

La începutul lunii octombrie, am avut ocazia de a interacționa cu elevi ai International British School of Bucharest, respectiv Lauder Educational Complex Reut, din toate categoriile de vârstă.

e-mobility-week-ecoprofit-4
Pentru ei mașinile electrice vor fi normale când vor avea vârsta necesară permisului auto…

Grație partenerilor Renovatio, E-Mobility și Badsi (care fac parte din ARMS), copiii au luat contact direct atât cu modele electrice (precum Tesla Model S, Nissan Leaf, VW e-Golf sau BMW i3), cât și cu stații de alimentare, primind multe explicații care îi vor ajuta să înțeleagă mult mai ușor necesitatea ecomobilității.

De asemenea, elevii participanți au primit seturi de reviste Știință & Tehnică, în care sunt tratate cele mai importante subiecte legate de poluare (pe ideea de manuale alternative, dacă vreți…). În final, reprezentantul Kaufland România le-a înmânat directorilor celor două școli trofeul de „Ambasador e-Mobility Weeks”.

 

e-mobility-week-ecoprofit-5
Primele trofee din 2016 de „Ambasador e-Mobility Week” vor fi urmate de multe altele începând cu 2017, în cadrul „Caravanei e-Mobility”

Campania „e-Mobility Weeks” continuă, grație unor companii care vor găzdui dezbateri pe teme de mediu și transport ecologic: West Gate District, Green Gate Official Building, Globalworth Asset Managers.

Pe viitor, în 2017, campania se va transforma în „Caravana e-Mobility”, ce va reuni și alte instituții și companii implicate în transportul urban, naval sau feroviar.

 

Despre organizatori şi parteneri

Idea Events, divizia de evenimente a Private Luxury Group, organizează evenimente de interes public care vizează subiecte de maximă importanţă, sustenabilitatea fiind unul dintre ele. Idea Events a organizat pe parcursul anului 2016 o întreagă serie de evenimente dedicate dezvoltării durabile, sub toate aspectele sale: transport ecologic, raportarea non-financiară sau clădiri sustenabile/verzi/inteligente, schimbările climatice şi reducerea noxelor.

TfaBT – Together for a Better Tomorrow – ONG care are ca scop organizarea de acţiuni şi proiecte menite să sprijine dezvoltarea durabilă şi să încurajeze un stil de viaţă sustenabil

ARMS – Asociaţia Română pentru Mobilitate Sustenabilă îşi propune să integreze  într-o direcţie strategică comuna toate iniţiativele  care duc la îndeplinirea obiectivelor de mobilitate sustenabilă asumate de ţara noastra împreună cu comunitatea globală în cadrul Paris Agreement. Primii membri ARMS sunt Renovatio, E-Mobility și Badsi.

Kaufland România – primul retailer din România care a achiziționat o flotă de 18 mașini electrice și a lansat, în parteneriat cu Renovatio, prima rețea națională de stații de încărare pentru mașini electrice și plug-in hibride. Grija pentru un mediu curat şi susținerea proiectelor de dezvoltare durabilă constituie preocupări aflate pe lista priorităţilor companiei Kaufland România.

ATA – Academia Titi Aur susține cursuri de conducere defensivă și sprijină ideea condusului eficient și economic, componente esențiale ale unui transport sustenabil.

Q’s Inn –  promotor al unei alimentații sănătoase și al unui stil de viață echilibrat.

SHARE