Elon Musk la Paris: ”singura soluție este taxa pe carbon”

elon musk paris sorbona - ecoprofit 0

În data de 2 decembrie, Elon Musk a fost în Franța. Dar nu pentru a participa la summit-ul COP21 Paris 2015, ci pentru a ține o scurtă prezentare în fața studenților de la Sorbona și pentru a răspunde întrebărilor acestora despre opinia lui legată de schimbările climatice.

Principalul lui mesaj a fost foarte simplu: în acest moment, ”este o nebunie” faptul că societatea susține, prin subvenții extraordinar de mari, sectorul combustibililor fosili. Care presupune influențarea accelerată a încălzirii globale, deci o mare parte din vină pentru schimbările climatice violente care se anunță în acest secol ne aparține.

Elon Musk a susținut în cadrul acestei mini-conferințe că doar o taxă pe carbon ar putea grăbi tranziția de la o societate dependentă de cărbuni, petrol și gaze naturale la una bazată pe energie sustenabilă. În plus, a mai afirmat că oamenii simpli au puterea de a pune presiune pe factorul politic pentru a schimba ”regulile jocului” și s-a declarat optimist în privința rezultatului negocierilor COP21.

Mai multe, în video-ul următor:

AFLĂ MAI MULTE DESPRE COP21 PARIS 2015