”Fiat Likes U” – proiectul Autoitalia de car-sharing pentru studenții de la Universitatea Politehnica din București

Pe 5 octombrie, Universitatea Politehnica din București își deschide porțile pentru “Fiat Likes U”, un program desfășurat pentru studenții Universității, în parteneriat cu producătorul de automobile Fiat.

fiat likes u autoitalia politehnica bucuresti car shaing - ecoprofit 0

Ideea de car-sharing în România este, încă, la stadiul de OZN pentru foarte mulți oameni, care nu pot concepe înlocuirea automobilului personal cu un serviciu în care să împartă utilizarea unui vehicul cu alte persoane. Uber încearcă să creeze o piață de car-sharing, dar lucrurile sunt la început, iar viitorul neclar.

Prin urmare, proiectul inițiat de Autoitalia, importatorul oficial al Fiat și Jeep (dar și a altor mărci), mi se pare demn de toată atenția. Pe scurt, în cadrul acestui proiect ”Fiat Likes U”, studenții vor beneficia de un serviciu gratuit de Car Sharing și vor putea explora gratuit mobilitatea pe patru roți.

Pentru acest lucru, ei vor avea la dispoziție patru autoturisme din gama Fiat 500: două exemplare din noul 500 facelift, proaspăt lansat la Salonul Auto Frankfurt 2015, un 500L, versiunea familistă a cunoscutei citadine, dar și un 500X, varianta crossover mult-așteptată de amatorii de aventură.

Mai multe detalii despre proiectul ”Fiat Likes U” în România vor fi date publicității în data de 5 octombrie, cu ocazia conferinței de presă care va avea loc la rectoratul UPB. Voi reveni pe marginea acestui subiect, deoarece ideea de car-sharing este importantă în peisajul general al reducerii poluării din transporturi.