”Google Sunroof” te va ajuta să-ți faci singur calculele pentru panouri fotovoltaice

Google lansează un nou serviciu inedit, ”Google Sunroof” care utilizează aceeași platformă ca și Google Earth și îi va ajuta pe cei interesați să afle mai ușor dacă merită să-și monteze panouri fotovoltaice, ba va face până și calculele necesare. Pare incredibil, nu-i așa?

Vara lui 2015 va rămâne marcantă în istoria Google, deoarece acum a fost lansat un inedit serviciu al cunoscutei companii: ”Google Sunroof”. Mai în glumă, mai în serios, cei de la Google consideră această nouă unealtă drept ”o hartă a comorilor energiei solare”.

Pe baza experienței utilizatorilor Google, care au devenit în ultimii ani din ce în ce mai interesați de posibilitatea de a beneficia de avantajele energiei solare, compania a realizat un nou soft, care va utiliza date geografice pentru a calcula cât de avantajos este să-ți montezi panouri fotovoltaice.

Deocamdată, programul a demarat doar pentru câteva zone din SUA, cum ar fi Boston, San Franciso sau Fresno (de unde provine mama unuia dintre ingineri – o glumă foarte faină, nu-i așa?!). Grație avantajelor Google Earth, cei interesați pot vizualiza direct zona care îi interesează, obținând date despre cantitatea de energie solară pe care o poate utiliza acoperișul clădirii vizate.

Mai mult, prin colaborarea cu diverse companii specializate în vânzarea și montarea de sisteme solare, Google Sunroof va calcula atât costurile necesare, cât și economiile la factura de curent. În maximum câțiva ani, specialiștii Google speră ca Google Sunroof să asigure astfel de servicii pe tot globul.

Un lucru demn de menționat: această aplicație inedită este rezultatul programului ”Proiectul 20%”, prin care Google le permite angajaților să-și dedice o zi pe săptămână proiectelor adiacente muncii. O inițiativă care, iată, are rezultate peste așteptări. Și care se potrivește foarte bine cu imaginea Google, de companie care investește cel mai mult în energii regenerabile.