Mini Electric Concept prefigurează primul Mini 100% electric de serie

În cadrul Salonului Auto Frankfurt 2017, MINI va prezenta abordarea sa în ceea ce priveşte viitorul automobilelor pentru oraş sub forma lui MINI Electric Concept. Acesta va fi urmat de un model electric de serie în 2019, producţia acestui model fiind deja pregătită pentru Oxford, Marea Britanie.

Trenul de rulare agil, reglajul foarte bun al suspensiei şi utilizarea elementelor aerodinamice extinse se reunesc pentru a face MINI Electric Concept o soluţie foarte atractivă, cu emisii zero, pentru provocările actuale cu care se confruntă mobilitatea personală în oraşele noastre şi împrejurimile acestora. Deocamdată, Mini are în gamă un singur model eco, noul Countryman Cooper S E – citește testul Ecoprofit.

Modelul MINI E, prezentat în 2008 sub formă de model de serie redusă, a fost primul automobil electric de la BMW Group care a fost condus de utilizatori privaţi în condiţii de circulaţie zilnică ca parte a unui proces intens de testare. Peste 600 de automobile MINI E au fost utilizate la nivel mondial. Toate acestea au ajutat la obţinerea unor informaţii vitale despre utilizarea automobilelor pur electrice, iar aceste cunoştinţe au fost ulterior încorporate în dezvoltarea modelului BMW i3.

Rămâne de văzut cât de multe dintre detaliile estetice al acestui concept Mini Electric vor fi transpuse și pe modelul de serie din 2019. În plus, va fi foarte interesant de analizat comparația cu „vărul” BMW i3, de la care Mini-ul electric va prelua mare parte din tehnologia sistemului de propulsie, fiind de așteptat o autonomie de circa 300 km.

SHARE