Modelele hibride Toyota au ajuns la ”borna” de 8 milioane de unități vândute pe mapamond

La finalul lunii iulie, Toyota anunță că a depășit numărul de 8 milioane de vehicule cu propulsie hibridă vândute pe plan mondial, la doar 10 luni de la atingerea pragului de 7 milioane.

toyota masini hibrid 8 milioane - ecoprofit 0

La aproape 18 ani de la lansarea primei mașini hibride de serie, Toyota Prius, gigantul japonez a depășit pragul de 8 milioane de astfel de vehicule la finalul lunii iulie a lui 2015. Primul milion de vehicule hibride a fost contorizat la 9 ani și 9 luni de la lansarea primului Prius.

Acum, după încă aproape 9 ani, volumul a crescut de opt ori, Toyota și Lexus devenind cele mai cunoscute mărci auto care oferă o gamă de câteva zeci de modele având acest tip de propulsie. Mai mult, de la precedentul record de 7 milioane de unități au trecut doar 10 luni, în care clienții din întreaga lume au mai cumpărat un milion de hibride Toyota și Lexus.

Prius rămâne cea mai cunoscută și vândută mașină hibrid din lume, actualmente numele fiind utilizat pentru o întreagă familie de modele derivate. Practic, din cele 8 milioane de vehicule hibrid Toyota și Lexus, familia Prius contorizează circa 5,2 milioane de unități, ceea ce înseamnă 65% din vânzările totale.