1”Râurile” din Groenlanda

Imaginea surprinsă în iulie 2015 ne arată adevărate fluvii care curg la suprafața stratului de gheață din Groenlanda și se ”prăbușesc” într-o groapă parcă fără fund, formată în gheață. Aceste ”râuri” se formează în sezonul topirii de vară, erodând suprafața gheții și transportând din ce în ce mai multă apă în ocean. Cercetări recente au arătat că ghețarii din Groenlanda pierd mai multă gheață în timpul verii decât câștigă în timpul iernii. Ați ghicit, din cauza încălzirii globale.
2Incendiile de turbă din Indonezia

În septembrie 2015 s-a înregistrat un record de poluare în Sumatra (Indonezia) din cauza arderii necontrolate a resturilor din agricultură, în special de turbă. Imaginea NASA arată foarte clar cât de mari au fost cantitățile de emisii de particule și gaze nocive, care au acoperit zile întregi cerul în această zonă.
3Dispariția satului nepalez Langtang
4Noua insulă vulcanică Nishinoshima
5Contaminarea oceanului cu deșeuri miniere în Brazilia

Pe 5 noiembrie 2015 s-a rupt barajul care delimita un iaz de deșeuri miniere în sud-estul Braziliei, iar acestea au ajuns în Oceanul Atlantic, în zona cunoscută drept Rio Doce. Apa oceanului a fost poluată cu o cantitate de circa 16 miliarde de galoane, echivalentul apei care încape în 25.000 de bazine olimpice sau a petrolului transportat de aproape 200 de tancuri petroliere.
6Dispariția zăpezii din Sierra Nevada

Imaginea ne arată comparativ situația depozitelor de zăpadă în 2011 (un an cu multe ploi) și în 2015 (unul dintre cele mai secetoase din istoria Californiei). În Martie 2015, o treime din stațiile de monitorizare din Sierra Nevada au raportat cele mai scăzute niveluri de zăpadă din istorie, iar în câteva dintre acestea nu a existat deloc zăpadă. Ceea ce este foarte grav, deoarece râurile și pânza freatică depind exclusiv de zăpada care se topește primăvara.
7Nivelul record de poluare din China

În plin summit COP 21 Paris 2015, la Beijing a fost instituit codul roșu de poluare atmosferică. Imaginile NASA arată norul de poluare cu tentă maro-gălbuie (”haze” în poză) care se îndrepta în data de 30 noiembrie spre capitala Chinei. Nu e pentru prima dată când sateliții NASA surprind pătura de smog cauzată de poluarea intensivă din China.
8Ploile intensive din Chennai

La începutul lunii decembrie, zona orașului Chennai (India) a înregistrat în 24 de ore cea mai mare cantitate de precipitații înregistrată din 1901 încoace. Zonele albicioase surprinse de sateliții NASA arată regiunile în care au căzut peste 400 de litri pe metrul pătrat în 48 de ore. Fenomenul extrem este pus pe seama prelungirii efectului El Niño la distanțe lungi, cauzat de temperaturile ridicate record ale oceanelor în 2015.