Proiectul “Fiat Likes U” în România: car sharing gratuit pentru studenți

fiat likes u car sharing politehnica - ecoprofit 0

“Fiat Likes U” reprezintă o inițiativă concretă prin care studenții pot explora gratuit mobilitatea pe patru roți. Înființat în anul 2012 de producătorul de automobile FIAT și desfășurat în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Mediului din Italia, proiectul s-a desfășurat până acum în 7 țări și a beneficiat de atenția a aproape un milion de studenți.

Universitatea POLITEHNICA din București face parte din cele 16 instituții de învățământ superior din Europa care au fost selectate să se alăture celei de-a doua ediții “Fiat Likes U” la sfârșitul acestui an. Astfel, România participă la ultimul val din cadrul celei de-a doua ediții “Fiat Likes U”, în perioada 5 octombrie 2015 – 14 decembrie 2015.

Serviciu gratuit de Car Sharing

fiat likes u car sharing politehnica - ecoprofit 1FCA Italy SpA, reprezentat prin Autoitalia Impex SRL, importatorul Fiat în România, le oferă studenților Universității POLITEHNICA patru autoturisme economice din familia 500, spre utilizare gratuită pe durata proiectului. Timp de 3 luni, importatorul va asigura mentenanța automobilelor, iar un Ambasador Fiat, recrutat din cadrul Facultății de Transporturi, va fi responsabil de administrarea automobilelor în universitate.

Pentru programări, studenții se vor înregistra pe platforma fiatlikesu.eu și își vor alege modelul dorit, pe care îl vor prelua din fața Facultății de Transporturi. Se poate opta pentru utilizarea autoturismului timp 24 de ore sau pentru test-drive prelungit pe durata weekend-ului, ambele opțiuni fiind gratuite pentru studenții Universității POLITEHNICA.

Proiectul le oferă tinerilor studenți posibilitatea de a interacționa direct cu automobilul și de a se bucura de mobilitate în oraș și în afara lui. Astfel, pentru prima dată în Europa, un producător de automobile se alătură mediului universitar cu o inițiativă concretă care înglobează explorarea mobilității într-un cadru organizat.

Studenții UPB, primii care testează Noul Fiat 500

fiat likes u car sharing politehnica - ecoprofit 2Noul Fiat 500 face parte din parcul de automobile oferit Universității POLITEHNICA de către Autoitalia. Îndrăzneț și seducător, Noul 500 beneficiază de nu mai puțin de 1.900 detalii inovatoare, toate gândite pentru a sublinia caracterul original și pentru a rafina și mai mult stilul 500.

Motorizările exclusiv Euro 6 ale Noului Fiat 500 respectă mai mult ca niciodată mobilitatea sustenabilă. Sunt disponibile două propulsoare pe benzină: 0.9 TwinAir/ 85 CP și 1.2/ 69 CP. Vârful de gamă în România îl reprezintă unitatea diesel 1.3 Multijet de 95 CP, acesta fiind singurul propulsor diesel disponibil în segmentul A.