Renault-Nissan a atins cota de 250.000 de mașini electrice vândute!

În acest moment, alianța Renault-Nissan este liderul pieței de vehicule electrice, Nissan Leaf, Renault Zoe și celelalte modele cu zero emisii produse de cele două companii auto cumulând jumătate din piața totală de mașini electrice. Cu această ocazie, putem afla și câteva lucruri foarte interesante din istoria propulsiei electrice Nissan și Renault, într-un infografic sugestiv.

250000 masini electrice renault nissan - ecoprofit 0

Un sfert de milion de mașini electrice – atât au vândut împreună Nissan și Renault în mai puțin de 5 ani. Pentru domeniul auto, 250.000 de vehicule înseamnă puțin, însă pentru piața de vehicule electrice înseamnă jumătate din totalul de mașini electrice vândute pe mapamond!

250000 masini electrice renault nissan - ecoprofit 2Dintre acestea, Nissan Leaf rămâne cea mai vândută mașină electrică de până acum, cu peste 180.000 de exemplare comercializate începând din 2011. Asta în timp ce, pe plan european, Renault este liderul pieței de vehicule electrice, având o cotă de piață de 26% (ba chiar peste 50% în Franța).

Alianța Renault-Nissan are în portofoliu nu mai puțin de 6 modele cu propulsie electrică:

Nissan a vândut până acum 185.000 de vehicule electrice, iar Renault 65.000, contribuția alianței la dezvoltarea acestei nișe fiind extrem de importantă.

250000 masini electrice renault nissan - ecoprofit 3Ca picanterie, vehiculul electric având numărul 250.000 a fost un ZOE, achiziționat de un inginer francez prin noul program guvernamental, prin care cei care casează o mașină diesel veche pentru a-și achiziționa o mașină electrică au dreptul la o reducere de 10.000 de euro.

De fapt, grație ecobonusurilor acordate de mai toate țările europene, vânzările de vehicule electrice Nissan și Renault au crescut cu 15% în perioada ianuarie-mai 2015 față de aceeași perioadă a anului trecut.

250000 masini electrice renault nissan - ecoprofit 1Iar în toamnă, cu ocazia conferinței COP21 de la Paris, pe teme climatice, alianța Renault-Nissan va pune la dispoziția participanților o flotă de 200 de vehicule electrice. Practic, în premieră pentru o conferință a Națiunilor Unite, toată flota de vehicule pentru delegați va fi nepoluantă.

Nu am terminat, deoarece Renault-Nissan ne oferă și o scurtă imagine a pașilor pe care cele două companii i-au parcurs în domeniul propulsiei electrice. De exemplu, primul vehicul electric realizat de Renault a fost un autobuz cu baterii interschimbabile, apărut încă din 1924, iar în timpul celui de-al doilea război mondial Nissan a realizat primul său vehicul electric, Tama.

Dar mai multe informații despre implicarea celor două companii în domeniul propulsiei nepoluante puteți regăsi în următorul infografic:

Alliance_EV_milestones