Renovatio e-charge a atins un nou prag: 11 stații de încărcare

statii-incarcare-masini-electrice---ecoprofit

În aprilie 2016, la Kaufland București – Barbu Văcărescu erau inaugurate primele stații de încărcare din noua rețea Renovatio e-charge, rețea care își propune să devină cea mai extinsă din România în următorii 2-3 ani. La scurt timp, acestora li s-au alăturat stațiile de încărcare de la Kaufland Ploiești – Republicii, respectiv Kaufland Timișoara – Damaschin Bojinca.

„Credem într-un viitor în care transportul ecologic va căpăta o amploare din ce în ce mai mare, de aceea vom continua şi vom accelera investiţiile la nivel naţional pentru realizarea infrastructurii necesare. Până la sfârşitul anului vom avea instalate încă 4 puncte rapide de încărcare, care vor acoperi în primul rând capitala dar şi alte oraşe importante pe care le vom alege în funcţie de nevoile pieţei” (Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio)

Iată că, în mai puțin de 6 luni, rețeaua Renovatio e-charge a ajuns la 11 puncte de încărcare, după ce, în perioada iulie-august, au fost puse în funcțiune stații și în orașele Constanța, Deva, Sibiu, Pitești și Arad. Stațiile instalate în aceste orașe au o putere de încărcare de până la 22 kWh, în timp ce în București, Ploiești și Timișoara sunt disponibile stații de încărcare rapidă, compatibile atât cu standarderele europene (conectori timp CSS), cât și cu cele japoneze (conectori tip CHAdeMO).

Planurile de dezvoltare Renovatio cuprind o reţea de minim 50 de puncte de încărcare Fast Charge, asigurând mobilitate electrică în marile oraşe ale României şi de-a lungul coridoarelor pan-europene ce traversează ţară noastră. La nivel mondial există peste 100.000 de puncte de încărcare active, iar fenomenul electric ia acum amploare şi în România.

Ecoprofit.ro a testat în mai multe rânduri noua rețea Renovatio e-charge. Primul contact cu stația de încărcare rapidă s-a „consumat” în testul cu Nissan Leaf, cea mai vândută mașină electrică din lume. Iar primul periplu între două stații din orașe diferite l-am realizat în cadrul testului cu BMW i3. Iar acesta este doar începutul!

statii-incarcare-masini-electrice---ecoprofit-1