Scor de 100/100 pentru BMW Group în studiul Carbon Disclosure Project

  bmw sustenabilitae - ecoprofit

  Cu 100 dintr-un posibil de 100 de puncte şi calificativul A pentru raportarea transparentă şi un management bun în ceea ce priveşte măsurile de protecţie a climei, compania îşi demonstrează încă o dată competenţa şi angajamentul ca producător de automobile sustenabil. BMW Group este una dintre cele doar trei companii la nivel mondial care primeşte pentru a şasea oară consecutiv calificativul maxim.

  Carbon Disclosure Project (CDP), o organizaţie internaţională non-profit, a publicat studiul anual Climate Change Report, care reprezintă date colectate de la aproximativ 2000 de companii. Acesta este cel mai amplu studiu în ceea ce priveşte raportarea şi analiza măsurilor de protecţie a mediului.

  BMW Group este una din cele numai trei companii la nivel mondial care primeşte pentru a şasea oară consecutiv calificativul maxim pentru peformanţele în cadrul acestui studiu şi una dintr-un total de 113 companii în acest an. Pentru această peformanţă, o companie trebuie să demonstreze transparenţă în raportare, o capacitate de analiză clară a impactului pe care acţiunile sale o au asupra mediului, un management eficient şi de impact al măsurilor de protecţie al mediului şi să demonstreze că este un lider şi un model, că inovează constant în acest domeniu.

  BMW Group are o preocupare constantă în reducerea impactului asupra mediului, atât din perspectiva coordonării reţelei de producţie, cât şi prin produsele sale. Un exemplu de excelenţă este oferit de proiectul BMW i, care a venit cu o gamă de produse deosebit de eficiente, suţinute şi de un proces de producţie deosebit de eficient care urmăreşte consecvent, în cel mai mic detaliu, reducerea impactului asupra mediului. Din luna noiembrie, modelele BMW i3 și BMW i8 pot fi comandate oficial și în România.

  Dar compania implementează constant, la toate nivele, măsuri de dezvoltare durabilă. Ca unul din cele mai importante rezultate recente, începând cu acest an, aproximativ 51% din electricitatea furnizată către BMW Group în lumea întreagă este deja obţinută din surse regenerabile de energie. La Leipzig (Germania), BMW Group utilizează energie eoliană. La jumătatea anului 2013, patru turbine eoliene au început să funcţioneze în cadrul uzinei, astfel că 100% din energia produsă este utilizată în producţia modelelor BMW i3 şi BMW i8.

  La uzina din Spartanburg (statul Carolina de Sud, SUA), un sistem de gaz metan furnizează aproximativ 50% din energia necesară producţiei. La uzina Rosslyn din Africa de Sud, la finalul anului 2014 a fost pusă piatra de temelie pentru o unitate alimentată cu biogaz, care asigură încălzirea, dar furnizează şi energie. Gazul utilizat provine din produsele reziduale create de fermele de bovine şi pui. Punerea în funcţiune a acestui sistem va permite companiei ca în acest an să acopere peste 25% din energia necesară uzinei de producţie.

  BMW Group are o tradiţie lungă în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă şi protecţia mediului. Compania a fost primul producător de automobile care a numit un ofiţer de mediu încă din 1973. BMW Group este listat în cadrul celor mai importanţi indecşi care măsoară dezvoltarea durabilă, precum FTSE4Good sau Carbon Disclosure Project şi este recompensat constant cu performanţe de top în cadrul Dow Jones Sustainability Index.