Test Toyota Yaris Hybrid facelift. Hibridul e noul diesel

test-toyota-yaris-hybrid---ecoprofit-0

Cu mult înainte de izbucnirea scandalului Dieselgate, cei de la Toyota afișau sintagma ”Sorry, diesel!” pentru modelele lor hibride. Iar Yaris Hybrid pare să fie cea mai în măsură să zâmbească superior în fața mașinilor diesel. Vedem în continuare de ce.

Back
Next

Imagine și aspect

Prima generație Toyota Yaris, lansată în 2000, a propus un stil de ”bubulină” de oraș având ca țintă clară publicul feminin, iar a doua generație a continuat aceeași idee, în condițiile în care gabaritul mic ascundea un interior foarte bine gândit ca ergonomie și spațiu. După care, începând din 2011, a treia generație a schimbat tactica, Yaris devenind mai ”nervoasă” – culmea, versiunea Hybrid arătând cel mai agresiv.

test-toyota-yaris-hybrid---ecoprofit-101
Profilul dinamic e binevenit, dar imaginea agresivă a părții frontale pare cam exagerată. Sau e vorba de accentuarea personalității eco?

Faceliftul primit de Yaris Hybrid în 2015 face din mașină o apariție greu de ocolit cu privirea, imensa ”gură” din spoiler nemaiavând nicio legătură cu drăgălășenia primelor două generații, ci mai degrabă cu ferocitatea unui rechin. Hmm… tind să cred că filosofia de a le conferi modelelor eco japoneze o personalitate cât mai pronunțată, în stilul noii Mirai, i-a făcut pe designeri să cam exagereze cu Yaris-ul.

Eu aș fi apreciat o ”figură” mai calmă a mașinii, care consider că s-ar fi potrivit mai bine cu spatele cuminte. Pe de altă parte, faptul că Toyota este liderul mondial când vine vorba de propulsia hibridă merită să fie scos în evidență. Iar pe fondul recentului scandal Dieselgate, Yaris Hybrid parcă declară, fără menajamente, că e pregătit ”să pape” orice rival cu motor alimentat cu motorină.

test-toyota-yaris-hybrid---ecoprofit-102
Logo-ul ”HYBRID” e ușor de remarcat, iar imaginea sa semi-eco a devenit extrem de puternică în ultima vreme

Deci, dacă ești ceva mai eco și vrei un ”statement car” în acest sens, Yaris Hybrid e o alegere foarte bună. Nu chiar la fel de bună ca o mașină electrică, dar măcar logo-ul ”Hybrid” are o tentă semi-verde.

Dar cât de bine stă la interior Yaris Hybrid? Vedem pe pagina următoare.

Back
Next
REVIEW OVERVIEW
Imagine și percepție public
9
Design exterior
8
Ambianță interioară
8
Caracter practic
8
Performanțe dinamice
8
Manevrabilitate și comportament
8
Consum
9
Raport preț / utilitate
7
Raport preț / dotări
8
Raport preț / caracter eco
9
SHARE