TOP 10: premierele de mașini electrice la Salonul Auto Paris 2018

masini-electrice-paris-2018-ecoprofit

Deoarece Franța și-a asumat rolul de vârf de lance în lupta împotriva poluării și schimbărilor climatice, era de așteptat ca la Salonul Auto Paris 2018 premierele de mașini (mai mult sau mai puțin) eco să fie destul de numeroase. Iată un TOP 10 al premierelor mondiale și europene de mașini electrice pe care le vom vedea destul de curând pe șosele, dar și concepte care prefigurează direcțiile eco abordate de producătorii auto.

Back

1. KIA e-Niro

Pentru mine, cea mai surprinzătoare premieră mondială de la salonul auto parizian, în domeniul mașinilor electrice, este varianta electrică a crossover-ului sud-coreean KIA Niro, pe care l-am testat deja în varianta de propulsie hibridă. Și care mi-a lăsat o bună impresie ca all-rounder familist economic.

Acum, KIA e-Niro vrea să cam rupă gura târgului, deoarece bateria superioară, de 64 kWh, anunță o autonomie maximă teoretică de 485 km. Mai mult, sud-coreenii susțin că, în regim urban, autonomia poate depăși 600 km – iar asta conform noilor norme de măsurare WLTP! Compromisul apare la încărcare: o stație de 100 kW necesită cam o oră pentru „umplerea” bateriei până la 80%.

Motorul de 204 CP asigură performanțe mulțumitoare, iar prețul de bază e anunțat în jurul sumei de 40.000 euro – atenție, însă, această sumă e valabilă pentru varianta cu bateria inferioară, de 39 kWh, care se laudă cu doar 300 km autonomie maximă teoretică, după măsurătorile WLTP. Versiunea cu aproape 500 km autonomie va fi mai apropiată de 50.000 euro, cu siguranță.

Back
SHARE