Toyota Dream Art Car Contest 2015: România reprezentată cu mândrie

Cum ar fi dacă mașinile ar putea transmite necondiționat beneficiile educației, ar schimba în bine, până la cea mai mică particulă mediul înconjurător, sau chiar ar doboarî barierele lingvistice?

toyota dream art car contest 2015 - ecoprofit 0

Majoritatea adulților ar respinge aceste noțiuni ca fiind iluzii, dar uneori merită să gândim cu imaginația nemărginită a unui copil. La urma urmei, nu cu mult timp în urmă o mașină alimentată cu apă, sau un avion propulsat de soare au fost considerate science fiction. Cine știe când va fi trecută puntea dintre fantezie și realitate?

toyota dream art car contest 2015 - ecoprofit 1
Ada Maria Ciontu – Medalia de AUR, categoria a doua de vârstă

Începând cu anul 2004, Toyota i-a provocat pe copiii din întreaga lume la un “exercițiu de creativitate” pentru a desena mașina visurilor lor. Rezultatele au fost surprinzătoare – de la idei impresionant de practice, până la cele de-a dreptul fantastice, toate având același numitor comun: o imaginație bogată, emoție și unicitate.

Astfel, cei mici nu numai că ne inspiră pentru a crea noi mașini, ci reamintesc companiei Toyota rolul de “bun cetățean global” pe care ar trebui să îl joace: susținând dreptul la educație, conservând  mediul sau slavând viețile oamenilor.

Răspunsul copiilor la concursul din acest an a fost copleșitor: Toyota a primit un număr record de peste 875.000 de lucrări din 81 țări și regiuni. În România, concursul național a avut loc în luna martie a acestui an, iar lucrările câștigătoare au fost trimise către Toyota Motor Corporation, în Japonia, pentru etapa selecției internaționale a lucrărilor. Acestea au fost jurizate de către președintele Toyota, Akio Toyoda și un grup de experți în artă și știința automobilelor, câștigătorii fiind invitați în Japonia pentru ceremonia de premiere la sfârșitul lunii august, 2015.

toyota dream art car contest 2015 - ecoprofit 2
Ioana Văllimărescu – Mențiune Specială, categoria a treia de vârstă

Anul acesta, România a avut doua câștigătoare în etapa internațională a concursului: Ada Maria Ciontu – Medalia de AUR, categoria a doua de vârstă, respectiv Ioana Văllimărescu – Mențiune Specială, categoria a treia de vârstă.

Lucrările câștigătoare, precum și imaginile de la festivitatea de premiere pot fi vizualizate și descărcate aici: www.image.net/dream_car_art_contest_2015.