Uzina BMW din Munchen este deservită de 3 camioane electrice

bmw-camioane-electrice-ecoprofit-1

BMW Group începe utilizarea a trei camioane electrice pentru operaţiunile de logistică ale principalei uzine BMW Group. Toul a început cu un prim camion electric de 40 de tone în 2015. Prin utilizarea acestor camioane electrice, utilizate pe drumurile publice din zona metropolitană München, compania reduce emisiile CO2 cu aproximativ 82 de tone pe an.

Camioanele sunt o dezvoltare specială a parteneriatului BMW Group cu ARS Altmann AG şi SCHERM Group, care răspunde problemei speciale a fabricii BMW Group din München, aflată acum în centru oraşului. Transportul realizat cu camioane electrice de mare tonaj asigură deplasări cu emisii zero şi zgomot minim în zona urbană, ceea ce reduce impactul pe care fabrica îl are asupra mediului. În plus, utilizarea camionului electric în zonele urbane, la viteze mici şi pe distanţe scurte, s-a dovedit deja pentru BMW Group o soluţie logistică viabilă.

bmw-camioane-electrice-ecoprofit-2

Cu primul său camion electric, furnizorul de servicii de logistică ARS Altmann AG transportă automobilele noi pe un traseu de 15 kilometri prin München: pe drumul său din Garching, localitate din nordul Münchenului, către BMW Welt, camionul este încărcat cu maşinile ce urmează a fi livrate clienţilor; la întoarcere, transportă automobilele finisate de la uzina BMW la Garching, pentru a fi ulterior transferate către reţeaua de vânzări din Europa. O caracteristică specială a noului camion electric este semiremorca acoperită.

La o viteză maximă de 40 km/h, camionul electric acoperă, de opt ori pe zi, traseul dintre centrul de logistica SCHERM şi uzina BMW Group din München, asigurând o reducere anuală a emisiilor cu circa 48 de tone CO2 în comparaţie cu un camion convenţional. Odată cu cel de-al doilea camion, firma de logistică livrează acum componente de automobile din centrul său de aprovizionare din Karlsfeld, aflat la 12 kilometri de oraş, către uzina din München. La o viteză maximă de 64 de km/h, noul camion electric are o autonomie de aproximativ 160 de kilometri.

bmw-camioane-electrice-ecoprofit-3

Comparativ cu camioanele cu motorizare diesel, cele trei camioane electrice economisesc anual 82 de tone CO2. Acest lucru este echivalent cu distanţa pe care un BMW 320d ar parcurge-o atunci când merge de aproape 20 de ori în jurul lumii, în jur de 800.000 de kilometri. În funcţie de utilizare, bateriile camionului au nevoie de trei până la patru ore pentru a se încărca. Când sunt încărcate complet, fiecare camion electric are o autonomie de până la 160 de kilometri.

Prin strategia NUMBER ONE > NEXT, BMW Group a acordat prioritate mobilităţii electrice, digitalizării şi condusului autonom ca tehnologii ale viitorului. În acest sens şi pe baza rentabilităţii sale durabile, compania întăreşte Germania ca principal vector al mobilităţii şi al tehnologiilor de mâine. Mobilitatea urbană – iar pentru Grupul BMW, acest lucru include şi logistica şi transportul urbane – este un subiect cu un mare potenţial viitor. De la sfârşitul anului 2013, brandul BMW i reprezintă concepte vizionare de automobile, servicii de mobilitate conectată şi o nouă înţelegere a conceptului premium, care se concentrează puternic pe dezvoltare durabilă.

SHARE