Vestea verde: RATB va testa autobuze electrice în București

Capitala României mai face un pas ecologic. Mic, dar important pentru viitor: Primăria Municipiului Bucureşti şi Regia Autonomă de Transport Bucureşti vor derula, începând din data de 16 martie 2015, un program de testare a câtorva autobuze electrice, produse de firme cunoscute în domeniu.

autobuz electric ratb teste bucuresti - ecoprofit

Luni, 16.03.2015, ora 11:00, la autobaza Pipera din Şoseaua Pipera nr. 55, sectorul 2 va fi lansat primul dintre autobuzele electrice incluse în acest program. Autobuzul SOR EBN 10.5 este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producători de autobuze, troleibuze şi autocare din Cehia.

Dotat cu un motor asincron răcit cu lichid, Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion, autobuzul SOR EBN 10.5 are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore și o autonomie energetică de 250 de kilometri.

Va fi pus în circulaţie pe linia 104, pe traseul “Cora Pantelimon” – “Piaţa Operei” şi va fi testat timp de două săptămâni, pentru a vedea modul cum se comportă în condiţiile de trafic din Capitală.

Ecoprofit.ro salută această inițiativă și va urmări derularea programului.