VIDEO: duel între noile generații Chevrolet Volt și Toyota Prius

chevrolet-volt-toyota-prius---ecoprofit-0

Cei de la Green Car Reports au realizat primul comparativ oficial între noile generații ale celor mai cunoscute mașini hibride (cel puțin în SUA): a doua generație a lui Chevrolet Volt, respectiv a patra generație a lui Toyota Prius. Modelul japonez are un sistem de propulsie hibridă să-i spunem clasică, în timp ce Volt continuă principiul propulsiei electrice, ajutate de un motor termic având rol de generator (sistem ”range extender”).

Iată mai jos primele impresii ale celor de la Green Car Reports:

Principial, cei de la Green Car Reports consideră noul Prius o evoluție clară în termeni de dinamică, deși mașina nu-și propune să fie un etalon în materie de dinamism, ci mizează foarte mult pe confort și siguranță. În schimb, noul Volt e mai manevrabil și se comportă mai antrenant pe șosea.

Volt-ul e mai scump cu 10.000 USD decât Prius, dar vine cu avantajul unei autonomii în regim strict electric de 53 de mile (față de 38 în cazul precedentei generații). În regim hibrid, însă, consumul oficial se cifrează la 42 mpg, față de 52 mpg în cazul lui Prius (sau chiar 56 mpg pentru versiunea specială Prius Two Eco).

chevrolet-volt-toyota-prius---ecoprofit-1
Pentru cei care nu cred în dispariția combustibililor fosili: hibrid convențional vs. mașină electrică având ”range extender” (considerată plug-in hibrid)

Principial, dacă în 9 cazuri din 10 Volt-ul va avea încărcată bateria (așa cum afirmă cei de la GM, în urma studiilor făcute pe clienții precedentei generații), costurile de utilizare vor fi mai reduse pentru Volt, iar rulajul în regim strict electric va însemna un nivel mult mai scăzut de poluare.

În curând, însă, și Prius va oferi o versiune plug-in hibridă. Deci meciul ”Prius IV vs. Volt II” promite să țină capul de afiș și pe viitor. Mai ales după ce va fi ”aruncată în scenă” și noua generație Nissan Leaf, care promite o autonomie mai mare. Oricum, la cât de repede evoluează tehnologia hibridelor și electricelor, dar și necesitatea de a reduce poluarea în transporturi, sunt mari șanse ca, după 2020, cei ce citiți aceste rânduri să deveniți clienți de mașini hibride sau chiar 100% electrice.